Meadowbrook Residence. Atherton | Keener

21Oct13
The Meadowbrook Residence is a space to observe the diurnal and seasonal changes of the desert light within the urban setting of Phoenix, Arizona. It is an exploration of what natural aspects remain within the constructed landscape. The residence is organized around three sculpted rooms—a bedroom on either end and a living room in the middle. Each opens in a different cardinal direction, and each receives light differently throughout the day and year. The rooms function as spaces of pure experience; curved walls record moments of light and shadow in daily procession. The north, east, and south sides are lined by a diaphanous screen that protects the interior and diffuses the bright Arizona light. The west side employs a solid block wall to protect from the afternoon sun, which creates the most intense heat of the day. A refuge from the desert, each space gently conveys the fluctuating seasons of light.
Advertisements


No Responses Yet to “Meadowbrook Residence. Atherton | Keener”

  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: