Palmgren House. John Pawson

20Dec14

Palmgren House

This house on the shore of Lake Drevviken takes the form of a simple box, with an enclosed courtyard at the back and a terrace to the front. Uncompromisingly contemporary, the architecture is nonetheless a quiet presence in the landscape. In winter, when the lake
freezes over and the site is blanketed in snow, the pale volume is all but invisible.
In summer, viewed from across the
water, the elevations are fragmented by foliage. Inside the house is designed to be as open as possible to views over the lake, with spaces framed in simple surfaces and in a pale tonal palette.

Project Architects
Shingo Ozawa, Seamus Kowarzik

Photography
Gilbert McCarragher

Palmgren-House-John-Pawson-1-400x526 Palmgren-House-John-Pawson-2-400x304 Palmgren-House-John-Pawson-4-400x302 Palmgren-House-John-Pawson-6-400x267

Advertisements


No Responses Yet to “Palmgren House. John Pawson”

  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: